A BASF és a Henkel a megújuló nyersanyagokra összpontosít a Henkel fogyasztási cikkeiben

0

A BASF és a Henkel közösen vállalja, hogy a Henkel európai Laundry & Home Care és Beauty Care üzletágainak legtöbb termékénél a fosszilis alapanyagokat megújuló nyersanyagra cserélik a következő négy évben, miután a Henkel Love Nature tisztító- és mosószer márkáján 2021-ben sikeresen tesztelték.

Az együttműködés révén évente mintegy 110 000 tonna összetevő fosszilis alapanyagát megújuló nyersanyaggal helyettesítik a BASF tanúsított, biomassza-egyensúlyon alapuló megközelítésének használatával. Ennek eredményeként a Henkel olyan jól ismert márkái, mint a Persil, a Pur, a Fa és a Schauma csökkentett szénlábnyommal készülnek, így összesen mintegy 200 000 tonna CO2-kibocsátás kerülhető el.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy alapozhatunk a BASF-fel való folyamatos együttműködésünkre, és jelentősen növelhetjük a biomassza részarányát értékláncunkban azon termékeink esetében, amelyeket világszerte milliók használnak nap, mint nap” – mondta Carsten Knobel, a Henkel igazgatóságának elnöke. „A klímavédelem előmozdítása érdekében üzleti modellünket a környezetvédelmi szempontok alapján alakítjuk át. Folyamatosan fejlesztjük folyamatainkat, termékeinket és nyersanyag-felhasználásunkat az erőforrás-hatékony, szén-dioxid-semleges jövő érdekében. A BASF biomassza-egyensúlyon alapuló megközelítésének integrálása ellátási láncunkba fontos lépés ebbe az irányba.”

 

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Henkel elismeri a BASF arra irányuló erőfeszítéseit, hogy alacsony szén-dioxid-kibocsátású termékeket kínáljon” – mondta Dr. Martin Brudermüller, a BASF vezérigazgatója. „Büszkék vagyunk arra is, hogy támogathatunk egy ilyen innovatív márkát, amely elsőként kínál széleskörű, fenntarthatóbb megoldásokat a végfelhasználóknak. A projekt kiemeli mindkét vállalat elkötelezettségét a fenntartható jövő megteremtése mellett.”

 

A fosszilis alapanyag pótlása a BASF biomassza-egyensúlyon alapuló megközelítésen keresztül lehetséges: a vegyi termékek gyártásánál első lépésben a megújuló erőforrásokat használják fel. A bioalapú nyersanyagok mennyiségét ezután a tanúsított módszerrel bizonyos termékekhez rendelik.

 

A BASF zárt ellenőrzési láncot hozott létre a felhasznált megújuló alapanyagoktól a végtermékig. A TÜV Nord, független tanúsító szervezet támogatja a gyakorlati megvalósítást, és a REDCert2 tanúsítási rendszer szerint megerősíti, hogy a BASF a biomasszával kiegyensúlyozott termékhez szükséges fosszilis erőforrását a megújuló alapanyaggal helyettesíti.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .