A hétvégéd is egy fontos ügy: vár a Charity Fest

0

Társadalmi problémából sajnos több van, mint csillagból az égen, de a jó hír, hogy az alapítványok, egyesületek és szervezetek egyre profibban segítenek a rászorulókon, a háború elől menekülőkön vagy épp az állatokon. Is. Szombaton az övék a terep a Dürer Kertben, a Charity Fest várja az ügyekre érzékeny érdeklődőket, a családosokat, azokat, akik hallgatnának egy kis élőzenét vagy változatos ételekből válogatva ennének valami jót.

Laár András komoly szerepben, Görög Zita nappali sminkben

Május 21-én szombaton a Budapest Bike Maffia által szervezett ingyenes fesztiválon mutatkoznak be a civil szervezetek. . A nap folyamán 5  szakmai kerekasztal-beszélgetésen mesélik el a legnagyobb és ismertebb szervezetek és az ügyeik mellé álló hírességek tapasztalataikat a jó és rossz adományozásról, a nők és a gyerekek szerepéről az önkéntességben, valamint a hajléktalanság lélektanáról.
A teljes szakmai program itt olvasható: https://bikemaffia.com/charityfest/

Oké, de én gyerekkel jövök…

A Charity Fest egy családi fesztivál – a szakmai panelek mellett könnyebb programok is várják az érdeklődőket. A családosokat Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyerekzenekar szórakoztatja, és kipróbálhatják a pónilovaglást, majd a cirkusz-workshopot, valamint gyárthatnak maglabdát, simogathatnak kisállatokat, kisebb és nagyobb hangszereket, ja, és egy igazi alpakát is!
A családi programokról bővebben itt: https://bikemaffia.com/charityfest/

Okosodunk és játszunk, de mi lesz, ha megéhezünk?
A Charity Fest egy gasztrofesztivál is! Tizennégy civil szervezet főz bográcsos ételeket, melyek megvásárlásával a fesztivál létrejöttét támogathatjuk, így még a szombati főzést is letudhatjuk. A bográcsos ételek közüla Mautner Zsófiból, Főzelékes Feriből és a Hokedli Sinkó Borijából álló szakmai zsűri dönti majd el, melyik az idei év legjobb civil főztje. A teljes menüsor itt olvasható: https://www.facebook.com/bbmcharityfest/

Egy fesztivál zene nélkül, olyan mint egy világ civilek nélkül
Szerencsére a Charity Fest fesztivál a javából. Az élőzenés koncertek, például a DOROGI – egyszálgitár, a Bajusz és a Waves by Quixotic között bárki flipperezhet, pingpongozhat, csocsózhat. Farkasházy Réka és a Tintanyúl a gyerekeknek zenél majd, a Taikó Hungary dobcsoport memgutatja ritmus jelentőségét. Az ingyenes fesztiválon egész nap kipróbálhatóak lesznek különböző teherbringák, a támogatói tombolán pedig értékes ajándékokat nyerhetnek azok, akik május 21-én, szombat délelőtt 10.30 és vasárnap hajnal között kilátogatnak a XI. Kerületi Dürer Kertbe.

Az ingyenes esemény részletes programjáért irány a Charity Fest weboldala!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .