Napirenden a világ aktuális problémái

0

A világot érintő aktuális problémákat tekintik át a gimnazisták az Építsünk hidakat! mottóval április 6-11. között megrendezendő Budapest International Model United Nations (BIMUN) konferencián – közölték a szervezők az MTI-vel.

A nemzetközi tanácskozáson körülbelül 300 delegált vesz részt, akik közül 36-an magyarok. A külföldi delegáltak 16 országból, ezen belül 29 különböző középiskolából érkeznek.
Az irányadó Building Bridges – Építsünk hidakat! főtéma és szlogen mellett 13 bizottság különböző, a világ aktuális problémáira reflektáló témákkal foglalkozik. Ezek között említették a kormányzati megfigyelést a nemzetközi biztonság fényében, a menedékkérők integrálását a fogadó államok kultúrájába, az elöregedő társadalmak okozta gazdasági nehézségeket, az intézkedéseket az óceánok szennyezése ügyében, illetve a szólásszabadság újraértelmezését a gyűlöletkérdések fényében.
A Budapest International Model United Nations célja elsősorban az, hogy a jelen lévő fiatalok foglalkozzanak a különböző globális problémákkal. A sokszínű közösséget a közös értékek fogják össze: a nyitottság, a gondolkodás és a társadalmi felelősségvállalás fontossága – írták a szervezők, kiemelve: a konferencián résztvevő, a világ számtalan országából érkező diákok együtt küzdenek az ilyen értékekért.
A 2017-es BIMUN “Building Bridges” szlogenjével azt kívánják hangsúlyozni, hogy akár a világméretű problémák esetén is a közös út megalkotása lehet a legjobb megoldás azok áthidalására.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .