Képzeletbeli űrutazásra hívja a látogatókat a Vajdahunyadvárban nyíló kiállítás

0

Képzeletbeli űrutazásra, csillagközi kalandra hívja a látogatókat a Vajdahunyadvárban nyíló A varázslatos világűr – csillagközi kaland című interaktív kiállítás, amelyet szombattól május 26-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.

A játékos kiállításon a látogatók bebarangolhatják a Naprendszert és elmerészkedhetnek a Tejúton túlra is, miközben izgalmas feladványok és kihívások teszik próbára bátorságukat, tudásukat és érzékeiket – olvasható a szervezők ajánlásában.
A játék célja, hogy az egyes űrkikötőket érintve megfejtsék a mindenség titkait, begyűjtsék a fényjeleket, majd szerencsésen “visszatérjenek” a Földre.
A tárlat látogatói megismerhetik a világűr törvényeit és természetét, távoli tájait, égitestjeit. Megtudhatják, hogy melyik planéta a Naprendszer “porszívója”, hogyan születnek a csillagok, továbbá kideríthetik, tudnának-e csellózni a Holdon vagy milyen íze van a galaktikus ködnek.
Belépéskor a résztvevők szöveges játékfüzetet kapnak, amellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren berendezett kiállítás izgalmas látványvilággal, tudományos felfedeznivalóval és ajándékkal készül a korábbi bemutatókhoz hasonlóan.

mti

Sindre Strøm fotója a Pexels oldaláról

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .