Az orosz háztartások csaknem egynegyede nem csatlakozik szennyvízhálózathoz

0
Az orosz háztartások 22,6 százaléka nem kapcsolódik központi szennyvízcsatorna-hálózathoz – derült ki az Roszsztat állami statisztikai hivatalnak az RBK gazdasági lap által kedden ismertetett adataiból.
    A statisztikából kiderül, hogy a háztartások 16,8 százaléka emésztőgödörbe vezeti el a szennyvizet,  5,8 százalékuk pedig olyan helyen lakik, ahol a csatornarendszer sincs kiépítve.
    A falun élő oroszok 66,5 százaléka nincs rákötve a központi csatornahálózatra. Emésztőgödörbe 48,1 százalékuk vezeti el a szennyvizet, 18,4 százalékuk pedig a rendszer hiánya miatt nélkülözi ezt a szolgáltatást. A városlakók esetében utóbbiak aránya 9 százalék. A nagycsaládos háztartások 11,2 százalékának nincs hozzáférése a csatornarendszerhez annak hiányában, ami a legmagasabb mutató az összes oroszországi társadalmi csoport közül.
    A központosított becsatornázottság a 2014-ben mért 73 százalékról 2017-re 78 százalékra nőtt, de tavaly 77,4 százalékra esett vissza.
    A felmérés 2018 szeptemberének második felében, 60 ezres reprezentatív mintán készült.
mti
Foto: pexels

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .