Horvát-magyar együttműködésben avattak kerékpárutat Zalakaroson

0

Közel 1,6 millió eurós költséggel, horvát-magyar együttműködésben épült összesen csaknem 8 kilométernyi kerékpárút Zalakaroson és a horvátországi Kőrösön (Krizevci).

A zalakarosi önkormányzat a szombati átadás kapcsán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elmúlt évtizedben mindkét városban jelentősen megnőtt az aktív és egészséges élet iránti érdeklődés, egyre többen töltik aktívan a szabadidejüket, a kerékpáros turizmus jelentősége folyamatosan növekszik. A meglévő gazdag természeti értékek és kulturális örökség, a kedvező földrajzi fekvés és a jelentős idegenforgalmi kapcsolatok miatt az aktív és szabadidős turizmusban komoly potenciál rejlik.
Az Interreg Magyarország-Horvátország Együttműködési Program keretéből csaknem 1,6 millió eurót nyert a két település. Összesen 7,8 kilométernyi kerékpárutat építettek vagy újítottak fel, ebből Zalakaroson 2,9 kilométernyi út készült, Kőrösön 4,9 kilométernyit alakítottak ki a 2018 tavaszán indult munkálatok során.
A kerékpárutak építésén kívül szakmai találkozókat és tanulmányutakat szervezett, kerékpáros térképet készített, a közeljövőben pedig egy nagyobb nemzetközi kerékpáros versenyt is közösen valósít meg a két város.
Zalakaroson idén kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpáros programokra, ennek részeként keresik Magyarország első, akár biciklin ülve is elfogyasztható “bikefood” ételét, illetve szervezik meg a júniusi Mapei Tour de Zalakarost, ami mára az ország egyik kedvelt kerékpáros versenyévé nőtte ki magát.

mti

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .