Energiahatékonysági beruházásokat követel az MSZP-Párbeszéd

0

Az MSZP és a Párbeszéd politikusai bírálták a kormány klímapolitikáját és energiahatékonysági beruházásokat követeltek hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hegyi Gyula, a szocialisták alelnöke szerint a magyar kormány egyre inkább “csúszik bele egy klímaváltozást tagadó álláspontba”. Szorgalmazta a közösségi közlekedés fejlesztését, az elektromos buszok támogatását, energiatakarékossági programok bevezetését, a légszennyezettség mérséklését és öntözési társulások létrehozását.
Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője úgy fogalmazott, bár az ENSZ első, 1992-es klímacsúcsa óta eltelt idő közel felében Orbán Viktor volt Magyarország miniszterelnöke, “szótárában nem szerepel” a klímaváltozás, a környezeti ügyek iránt általában “nulla érzékenységet mutat”.
Az uniós tagállamok közül Magyarország az egyetlen, ahol folyamatosan romlanak az üvegházhatású gázok kibocsátási adatai – hívta fel a figyelmet. A kormány 2010 óta megszüntette a “szélenergia bármilyen megjelenésének a lehetőségét”, büntetőadókat vetett ki a napelemekre, illetve a hőszivattyúkra, és úgy tűnik, mintha direkt akadályozná az energiahatékonysági fejlesztéseket – jelentette ki.
A képviselő azt javasolta, hogy a paksi atomerőmű bővítésére szánt pénzt fordítsák a háztartások energiahatékonyságának korszerűsítésére.

mti

Skitterphoto fotója a Pexels oldaláról

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .