A fenntarthatóságra és a gazdaságélénkítésre fókuszál a dizájn világnap programja

0

A fenntarthatóság és a gazdaságélénkítés a dizájn eszközeivel a fő témája az idei dizájn világnap magyarországi programjainak, amelyekre a mai napon várják az érdeklődőket Budapesten – közölték a szervezők az MTI-vel.

A World Design Organization (WDO) által meghirdetett világnapot június 29-én ünneplik. A WDO tagjaként a hazai események szervezője a Magyar Formatervezési Tanács, mely a Design Hét Budapest programjaként idén június 27-én várja a világnap témái iránt érdeklődő közönséget.
Az idei világnap hívószava a fenntarthatóság. A központi téma az ENSZ által meghatározott fenntartható fejlődési stratégia 12. pontjához, a felelősségteljes termeléshez és fogyasztáshoz kapcsolódik, melyben a dizájn stratégiai szerepet játszik – tartalmazza a közlemény.
A dizájn világnap hazai programsorának első szekciója a WORTH projekten keresztül fókuszál az idei tematikára. A projekt, amely számos eszközzel segíti gyártók és dizájnerek országhatárokon átívelő együttműködését, immár a második sikeres ütemén van túl, harmadik ütemének pályázati időszaka pedig már zajlik. Ehhez kapcsolódóan 16 órától bemutatják a projektet, a hazai szakmai mentorok pedig az aktuális pályázati lehetőséget, hasznos tippeket adva a részvételhez. Emellett bemutatkoznak a sikeres magyar pályázók is a fenntarthatósághoz kapcsolódó projektjeikkel.
A programsorozat második részeként ismert márkák és vállalkozások képviselői mutatják be dizájnstratégiájukat, a dizájn gazdaságélénkítő szerepét illusztráló tapasztalataikat, valamint a fenntarthatóság érdekében tett szerepvállalásukat.
Mindezek mellett világnapon mutatkozik be a Design Hét Budapest gondozásában megjelenő, 150 legfontosabb fővárosi dizájnhelyszínt megjelenítő Budapest Design Map idei kiadása, valamint a Magyar Formatervezési Tanács évente frissülő, ingyenes online kiadványa, a Start Up Guide 2019, mely a kreatívipari vállalkozások indításához, fejlesztéséhez ad segítséget.
A rendezvény részletes programja a facebook.com/budapestdesignweek oldalon érhető el.

mti

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .