Nyolcéves fiú sérült meg súlyosan az idei harmadik pumatámadásban Colorado államban

0

Nyolcéves fiú sérült meg súlyosan az idei harmadik pumatámadásban az amerikai Colorado államban, a sűrűsödő incidensek miatt a hatóságok megöltek két ragadozót.

A gyermek a házuk udvarán játszott, és a fején sérült meg, amikor a nagymacska rátámadt Bailey településen, Denvertől 56 kilométerre délnyugatra.
A már a fiún fekvő állatot a házból kisiető apja kergette el, minden valószínűség szerint megmentve ezzel gyereke életét.
Vadvédelmi szakértők szerint az állat lehetséges zsákmányként tekinthetett a kiáltozó, menekülő fiúra.
A gyereket súlyos sérülésekkel, de stabil állapotban szállították kórházba.
Mindeközben egy környékbeli farmer azt jelentette a hatóságoknak, hogy eltűnt egy kecskéje, és két pumát látott ólálkodni a környéken. A vadőrök felkutatták és megölték a ragadozókat, és DNS-vizsgálatot végeztetnek annak megállapítására, hogy köztük van-e a gyerek támadója.
A vadvédelmi szolgálat szerint a puma ritkán támad emberre, a számára eddig kiváló életkörülményeket kínáló Coloradóban azonban egyre több a lakott terület, ezért elszaporodtak a találkozások a veszélyes vadállattal.
Coloradóban 1990 óta 22 pumatámadás történt ember ellen, ezekben hárman haltak meg.

mti

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .