Magyarország versenyképességének egyik záloga az elektromobilitás

0

Magyarország egyik legfontosabb húzóágazata a járműipar, ezen belül különösen fontos az elektromobilitási szektor erősítése, ugyanis ez a magyar gazdaság versenyképességének egyik záloga – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára Budapesten.

Schanda Tamás az Európai Mobilitási Hét idei – “Sétálj velünk” – témájához kacsolódó kreatív pályázat díjátadásán közölte, hogy ezt a célt szolgálja a Jedlik Ányos-terv is, amelyben félmilliárd forintból több tucat elektromos töltőállomás telepítését támogatták. A kormány hozzájárul az elektromos gépkocsik beszerzéséhez is, eddig már mintegy 400 millió forintot folyósítottak.
Kiemelte, mivel az Elektromobilitási Hét és az Autómentes nap a közlekedési eszközök és módok tudatos választására hívta fel a figyelmet, a kormány 180 millió forinttal támogatta a rendezvénysorozat programjait.
Az államtitkár szerint az utazás a gyermekek számára örömteli esemény, míg a felnőttek a dugó, a zsúfolt tömegközlekedés miatt teherként tekintenek rá.
A pályázatra beérkezett több mint ezer ötletes, gondolatébresztő, kreatív alkotás azonban segített újból felfedezni a közlekedésben rejlő érdekességeket – tette hozzá.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az ITM, az Agrárminisztérium, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közösen hirdetett május végén kreatív pályázatot, óvodás, általános és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, a sétálás, illetve a környezetet kímélő közlekedési módok népszerűsítésére. Pályázni rajzzal, fotóval és kreatív munkával lehetett.
A beküldött pályamunkákból a zsűri választotta ki a legjobbakat. Szerzőik az ITM támogatásának köszönhetően 3,5 millió forint értékben rollereket és kerékpárokat, az AM és az Emmi támogatásából pedig egymillió forint, illetve 300 ezer forint könyvutalványban részesültek.

mti

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .