Emlékerdőt avattak Kisszékelyen

0

Emlékerdőt avatott Kisszékelyen Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára.

Kovács Zoltán – aki a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos – elmondta: “erdőt az ültet, aki önmaga és a közössége szempontjából is felelősséggel gondolkodik a jövőjéről”. Erdőt azért ültetünk, hogy gyermekeink és utódaink élvezhessék annak hozományát, beleértve a fákat, az állatokat, és a tudást – tette hozzá.
Kiemelte: ez az a felelősségteljes hozzáállás, amely a kormány részéről is megjelenik.
Ezért is döntöttek arról, hogy egy több mint 550 hektáros fásítási programot indítanak Magyarországon, ami 86 települést érint – mondta Kovács Zoltán.

Ennek részeként minden állami erdőgazdaságot arra kérnek, hogy legyen partner egyhektárnyi emlékerdő ültetésében – hangsúlyozta, hozzátéve: ennek az a célja, hogy a jövő generációi emlékezzenek majd a 2021-es és az 50 évvel korábbi nagy sikerű magyarországi vadászati világkiállításra.

Kovács Zoltán azt mondta: mindent elkövetnek, hogy a következő generációk úgy emlékezhessenek a 2021-es kiállításra, mint egy nagyszerű programra, de egyúttal egy új hagyomány lefektetett sarokkövére, amelyet érdemes folytatni.

mti

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .