Putyin: Moszkvának nem áll szándékában kiélezni az energetikai helyzetet

0

Moszkvának nem áll szándékában kiélezni az energetikai helyzetet, és kész fenntartani az orosz gáz ukrajnai tranzitját – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Moszkvában tartott éves sajtótájékoztatóján.

“Függetlenül az olyan új infrastrukturális létesítmények megépítésétől, mint amilyen az Északi Áramlat, az Északi Áramlat 2 és a Török Áramlat, fenn fogjuk tartani a tranzitot Ukrajnán keresztül. A kérdés a tranzit mennyiségében és ütemezésében van, amivel kapcsolatban szerződést lehet kötni” – mondta Putyin a csaknem négy és fél órás fórumon.

Az orosz elnök kényelmes és bejáratott útvonalnak nevezte az ukrajnai csővezetéket. Mint mondta, Oroszország nem azért igyekszik átmeneti szerződést kötni a tranzitról, hogy később beszüntesse. Hozzátette, hogy az Európába vezető ukrajnai útvonal hosszabb és drágább, mint a balti-tengeri. Kifejezte készségét arra, hogy az anyagi vitákban olyan egyezség szülessen, amely az ukrán felet is kielégíti.

mti

Сергей Горбачев képe a Pixabay -en.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .