LMP: a gazdaság zöld újraindításával orvosolhatók a vészhelyzet megpróbáltatásai

0

A gazdaság átfogó, zöld újraindításával orvosolhatók a vészhelyzet megpróbáltatásai, ezzel egyben felkészülve az esetleges jövőbeni járványokra is – mondta az LMP társelnöke a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatóján.

Kendernay János hangsúlyozta: a kormány kezében van a kulcs, hogy új egyensúlyt hozzon létre a lokális és globális gazdaság, valamint a hatékonyság és az ellenállóképesség között.

A globális, ennek részeként a magyar gazdasági gépezet válogatás nélküli újraindítása sokkal több áldozattal járhat, mint a koronavírus okozta világjárvány – fogalmazott az ellenzéki politikus, megjegyezve, hogy a csökkenő légiközlekedés és ipari termelés jótékonyan hatott a környezet regenerálódására, de nem állította meg a bolygó erőforrásainak kimerülését.

Legkönnyebben a kormány akkor találja meg a helyes utat, ha a válságra reagálva ellenáll a rövidtávú megoldások kísértéseinek, nem erőlteti tovább a fosszilis tüzelőanyagok használatát, és leállít minden fölösleges “presztízsberuházást” – vélekedett Kendernay János.

A gazdaság- és iparpolitikai döntések nem az emberek további kitettségét és sérülékenységét, hanem az zöldberuházások előtti akadályok elhárítását kellene, hogy szolgálják – fűzte hozzá.

mti

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .