Az LMP erősítené a környezeti nevelést a közoktatásban

0

Az LMP a közoktatás minden szintjébe beépítené a környezeti nevelést, amelyet az új nemzeti alaptanterv részévé is tenne – mondta Kanász-Nagy Máté, a párt elnökségi titkára a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus a nemzetközi gyermeknap alkalmából arra kérte a kormányt, hogy biztosítson többletforrásokat az erdei iskolák programjaira.

Kanász-Nagy Máté a legfiatalabbak jövője szempontjából kiemelten fontosnak nevezte, hogy az állam minden gyermeket segítsen hozzá a digitális kompetenciák elsajátításához szükséges digitális eszközök használatához, kiváltképpen azokat, akiknek a szülei ezt saját erőből nem engedhetik meg maguknak.

Az LMP politikusa emellett ismételten sürgette a gyermekekkel foglalkozó szakemberek nagyobb megbecsülését, ezzel összefüggésben pedig újra követelte a szociális szférában dolgozók azonnali, 60 százalékos béremelését, valamint egy 500 ezer forintos egyszeri bérkiegészítés kifizetését a számukra.

mti

ThePixelman képe a Pixabay -en.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .