Lezárnák a szegedi rakpartot az autóforgalom elől a nyári hétvégéken

0

A tervek szerint július eleje és augusztus vége között hétvégente lezárják a szegedi Huszár Mátyás rakpartot az autóforgalom elől – jelentette be a Tisza-parti város Zöld város programért felelős tanácsnoka a helyszínen.

Mihálik Edvin (Momentum) sajtótájékoztatóján azt mondta, négy pontból álló javaslatcsomagot nyújt be annak érdekében, hogy a Tisza valóban “Szeged főutcája” legyen, erősödjön a rakpart belvárosi részének turisztikai vonzereje, egyben közösségi és kulturális helyszínként is szolgáljon az itt élőknek.

A javaslatcsomag első pontjaként július 1-je és augusztus 31-e között lezárnák az autóforgalom elől a Huszár Mátyás rakpartot, és csak gyalogosok és kerékpárosok használhatnák – közölte a politikus.

A jövőben – néhány városi eseménytől eltekintve – a szabadtéri rendezvények elsődleges helyszíne is, a Széchenyi tér helyett, a Huszár Mátyás rakpart lenne – mondta a tanácsnok. Az elmúlt években a Nemzetközi Tisza Halfesztiválokon bebizonyosodott, hogy a rakpart alkalmas erre, és a vendégek is szívesen látogatnak oda – tette hozzá.

A szegedi fesztiválokon betiltanák az egyszer használatos műanyag eszközöket, és a jövőben a készpénzmentes fizetési módokra kellene áttérni. Ez utóbbit az elmúlt hónapok járványidőszaka is indokolja, emellett az elektronikus fizetési megoldások átláthatóbbá is teszik a rendezvények gazdálkodását – hangsúlyozta Mihálik Edvin.

A javaslatról a közgyűlés városüzemeltetési bizottsága a hónap végéig dönt.

mti

György Károly Tóth képe a Pixabay -en.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .