Turisztikai kampányt indít az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ

0

Üdv itthon! mottóval indult el az aktivmagyarorszag.hu, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ turisztikai ajánlóoldala, a kampány célja, hogy olyan helyeket mutasson be Magyarországon, amelyek kevésbé ismertek.

Az ország 10 tájegységén 60 kerékpáros, gyalogos és vízitúra útvonalat ajánl az oldal. A túraútvonalak viszonylag rövidek, családbarátak, és azok számára is teljesíthetők, akik most kezdik az aktív természetjárást – hívta fel a figyelmet az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi iroda.

Az oldal olyan helyeket javasol, ahol nincs tömeg, mégis különlegesek a természeti látnivalók vagy az épített örökség miatt. A kiválasztott tájegységeknél megtalálható az adott túra legfontosabb látnivalóinak leírása, illetve a kapcsolódó attrakciók ajánlása.

A közleményben emlékeztetnek, hogy az elmúlt években csaknem 100 erdei szálláshely újult meg részlegesen vagy esett át teljes felújításon, ezek kényelmes, a 21. századi igényeket kielégítő szolgáltatásokkal várják a pihenni vágyókat.

Az aktivmagyarorszag.hu az Aktív Magyarország Program részeként jött létre. Az aktív turizmus és az aktív életmód népszerűsítése mellett a program részeként épülnek városi futópályák, hegyvidéki vasalt utak, biciklipályák.

A program célja, hogy Magyarország 2030-ra a legtöbbet mozgó, legaktívabb országok közé tartozzon az Európai Unióban. A programot az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi iroda irányításával az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ végzi.

mti

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .