MOL Bubi gyűjtőállomással bővült a BudaPart

0

BudaPart közlekedési kapcsolatai tovább erősödnek: a MOL Bubi közbringarendszer legújabb gyűjtőállomását a városnegyed kapujában július 9. csütörtöktől már igénybe vehetik a Budapesten közlekedők. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új telepítésével a 158. gyűjtőállomás valósul meg, összesen 2071 kerékpárral tekerhetnek a szolgáltatás használói.

A BudaPart beruházáshoz kapcsolódó MOL Bubi gyűjtőállomás dokkolóit és a terminált, valamint a terveztetési, engedélyezési, rendszerbe illesztési feladatokat a városnegyed fejlesztője finanszírozta, a teljes körű üzemeltetés pedig a BKK hatáskörébe tartozik. A mostani telepítéssel a XI. kerület huszadik MOL Bubi gyűjtőpontja létesült.

Budapest legújabb, modern urbánus és zöld személetű városnegyedében a Property Market Kft., a beruházás ingatlanfejlesztője kiemelt figyelmet fordít a friss és környezettudatos megoldások alkalmazására, így a MOL Bubik telepítése a kezdetektől a tervezett szolgáltatások között szerepelt. A BudaParton a beruházás végére akár harmincezren is élhetnek és dolgozhatnak, ez a közlekedési forma pedig olyan közlekedési lehetőség, ami még könnyebbé teszi a belváros megközelíthetőségét, emellett jelentősen hozzájárul a főváros környezetterhelésének csökkentéséhez is.

„A BudaParton egy nyugat-európai nagyvárosi hangulat megteremtésén dolgozunk, melynek középpontjában a közösség és az ember áll. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a gyalogosok és a kerékpárosok kényelmesen és egyszerűen közlekedhessenek a területen. A fejlesztéshez kapcsolódóan eddig közel egy kilométernyi bringaútvonalat újítottunk fel a Dombóvári út mentén, melyet birtokba is vettek a városlakók. A BKK-val való együttműködésünknek köszönhetően a budaparti MOL Bubi gyűjtőpont már idén nyártól a lakók, az irodaépületben dolgozók, valamint az ide látogatók rendelkezésére áll” – mondta el Dr. Schrancz Mihály, a Property Market ügyvezető igazgatója.

„A BKK nagy örömmel vesz részt ebben a közös együttműködésben. Ennek eredményeképp egy új magántőkés gyűjtőállomással bővítjük a MOL Bubi közbringarendszer hálózatát, mellyel környezettudatos, gyors és kényelmes alternatív közlekedési módot kínálunk a környéken lakók és dolgozók számára. Emellett a sétára, pihenésre vágyó idelátogatóknak is kellemes időtöltést, aktív kikapcsolódást, feltöltődést kínál a MOL Bubi, azaz az „almazöld” bringa használata, ami a most futó akciónk keretében jelképes, havi 100 forintos összegért már használható, kipróbálható” – mondta el Dr. Tornai Dávid a BKK Zrt. Kereskedelmi igazgatója.

A városnegyed közlekedési kapcsolatai folyamatosan erősödnek: az 1-es villamos meghosszabbított útvonalával még egyszerűbben elérhető a 4-es metró, emellett a 154-es buszjárat tavaly óta körjáratként szolgálja ki a BudaPart és a Kopaszi-gát térségét, az új 107-es buszjárat a Dombóvári úti buszmegálló átadását követően szintén elindul. A most bővülő MOL Bubi hálózat pedig vonzó közlekedési módot biztosít az urbánus, modern életstílus kedvelőinek.

Elkezdődött a Déli Körvasút fejlesztése, mely alapján a BudaPart Nádorkert néven új vasúti megállót kap majd, a Budai Fonódó II. villamosprojekt által teljesebbé és zöldebbé válhat a városnegyed közlekedési infrastruktúrája. Az új vonal a Szent Gellért térnél kapcsolódik be a meglévő hálózatba és a Budafoki út/ Dombóvári úti csomópontig szállítja majd az utasokat. A tervek és az engedélyek rendelkezésre állnak, a beruházás megvalósításának előkészületei jelenleg is zajlanak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .