Elkészültek a kerékpáros fejlesztések a Baross utcában

0

Elkészültek a kerékpáros és forgalomcsillapító fejlesztések a VIII. kerületi Baross utcában – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A közlemény szerint a Baross utca Orczy tér és Nagykörút közötti szakaszán önálló kerékpársávokat, egyes részein pedig busz-kerékpársávokat alakítottak ki, és ezzel régóta hiányzó kerékpáros kapcsolat jött létre Kőbánya és a belváros között. A fejlesztés kedvező hatással van a 9-es busz és 83-as trolibusz közlekedésére is.

A BKK közlése szerint a fejlesztések Ferencvárosban folytatódnak: a Ferenc körúton mindkét irányban új bringasáv létesül, amely a Petőfi híd érintésével összekapcsolja a budai és a pesti kerékpáros hálózatot.

A Ferenc körúton a “beavatkozások” után a kerékpársáv mellett továbbra is irányonként két forgalmi sáv áll majd rendelkezésre a gépjárművel közlekedőknek. A tervezett kialakítással a jelenlegi parkolóhelyek egy része megmarad, valamint pótlásként a Közraktár utcában létesítenek újakat – tudatták.

Emlékeztettek: a Nagykörúton április végén létesült kerékpársáv az Üllői út és a Váci út közötti 3 kilométeres szakaszon. A friss adatok szerint naponta legalább négyezerszer haladnak rajta kerékpárral, ezzel a Nagykörút Budapest egyik legforgalmasabb bringás útvonalává vált – olvasható a közleményben.

mti

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .