Kerékpárutak épültek Jász-Nagykun-Szolnok megyében

0

Kerékpárutak épültek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászladányban és Zagyvarékason a Széchenyi 2020 programban.

Jászladányban csaknem 2,4 kilométer hosszú kerékpárút épült – a fontosabb önkormányzati és közintézmények közlekedési útvonalát összekötve – a Terület – és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatán nyert csaknem 200 millió forintból – közölte a projekt kommunikátora, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. közleményben az MTI-vel. A teljes mértékben támogatott projekt célja a közlekedésbiztonság növelése mellett a helyi lakosok munkába járásának könnyítése.

A beruházás részeként kiépítették a kerékpárutat, 126 kerékpár biztonságos tárolására alkalmas kerékpár dokk létesült, valamint parkoló, gyalogos átkelőhelyek épültek. A kivitelezésbe a helyi lakosokat is bevonták – tájékoztattak.

Zagyvarékason a település első kerékpárútja épült ki 1700 méter hosszan a Top pályázatán nyert 135 millió forintból – közölte a projekt kommunikációját végző Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. közleményben az MTI-vel. A településen a kerékpárút kialakítása hosszú távú fejlesztési terv része.

mti

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .