Természetvédelmi területen termesztett kannabiszt a fővárosban egy férfi

0

Kannabiszültetvényt találtak a főváros XV. kerületében, egy természetvédelmi területen. A rendőrök elfogták az ültetvény gondozásával gyanúsítható 42 éves férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.

A közlemény szerint a Főkert munkatársai területrendezést végeztek a természetvédelmi területen, amikor egy bozótos közepén kialakított tisztáson kannabisznak látszó növényekkel teleültetett ültetvényt találtak. Azonnal értesítették a mezőőröket, akik pedig hívták a rendőröket. A mezőőrök visszatartottak egy kerékpárost, aki feléjük tartott, de amikor meglátta őket, próbált elhajtani.

A járőrök igazoltatták a budapesti B. Lászlót, akinél öt palack vizet, metszőollót, kötözőmadzagot találtak, ezért előállították, és kábítószer gyorstesztnek vetették alá, ami pozitív eredményt mutatott.

A férfi elismerte, hogy fogyaszt marihuánát, azt azonban tagadta, hogy köze lenne az ültetvényhez. Azt állította, hogy a metszőollót bicikliszerelésre, a palackozott vizet súlyként, kerékpáros edzéshez használta, a kötözőmadzag pedig véletlenül keveredett a holmija közé.

A területen 58 tő eltérő fejlettségű kannabisznövényt és a tereprendezéshez szolgáló eszközöket foglaltak le.

A nyomozók B. Lászlót kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, a bíróság pedig elrendelte a bűnügyi felügyeletét – áll a közleményben.

mti

Michael Fischer fotója a Pexels oldaláról

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .