Virággal védik az amszterdami hidakat az odaláncolt bicikliktől

0

Annyi biciklit láncolnak a kis amszterdami csatornák felett átívelő hidak korlátjaihoz, hogy a város virágkosarak kihelyezésével igyekszik védekezni.

Amszterdam ugyan büszke arra, hogy a világ egyik leginkább biciklibarát városa, megvannak a maga korlátai. Az önkormányzat arra panaszkodott, hogy a várost átszövő festői csatornák a hidakról már alig látszanak, a járókelők kénytelenek az úttesten haladni, hogy kikerüljék a hídkorlátokhoz láncolt kerékpárokat – olvasható a The Guardian brit napilap online kiadásában.

Az önkormányzat elhatározta, hogy a legforgalmasabb hidak korlátjaira virágládákat helyeznek el, hogy rávegyék a bicikliseket, találjanak máshol parkolóhelyet. A virágládákat a város hajléktalanszállóinak látogatói fogják rendben tartani.

A csatornákhoz közeli autóparkolókban további biciklitárolókat alakítanak ki, hogy ne kelljen a kerékpárokat a hídkorlátokhoz láncolni.

Amszterdamban több a bicikli, mint a lakos, a városnak 767 kilométernyi kerékpárútja van. A világjárvány idején még népszerűbb lett a kerekezés.

A tömegközlekedést a járvány miatt elkerülők 37 százaléka váltott kerékpárra, és úgy vélik, akkor sem hagyják abba a biciklizést, ha a megszorító intézkedéseknek vége lesz.

mti

Mabel Amber képe a Pixabay -en.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .