Felszedik a műfüvet az Andrássy úton

0

Eltávolítják az Andrássy úton a járda melletti részekről a korábban odatelepített műfüvet, helyére évelő növények kerülnek majd.

Az Andrássy úton, az Oktogonnál hétfőn közösen “tépte fel” egy részen a műfüvet Karácsony Gergely főpolgármester, Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, Soproni Tamás (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) VI. kerületi polgármester, Temesvári Szilvia (Párbeszéd), Terézváros környezetvédelemért felelős alpolgármestere, valamint Zakar András, a Főkert vezérigazgatója.

Karácsony Gergely arról beszélt: a főváros és Terézváros közösen vallja, hogy Budapest belvárosát zöldíteni kell.

Az Andrássy úton a műfű miatt elkezdtek pusztulni a fák, ezért azt el kell távolítani. Továbbá a kipusztult fák helyére újakat ültetnek majd – közölte.

A főpolgármester úgy fogalmazott, ma már minden politika zöldnek kívánja bemutatni magát, és ilyenkor nagy veszély a “zöldre festés politikája”, amely bármilyen beavatkozást “zöld maszlaggal” önt le. “A zöldre festés igazi szimbóluma a zöld műfű” – mutatott rá Karácsony Gergely.

Soproni Tamás elmondta, a fővárossal együttműködésben megújítják az Andrássy utat és visszaadják azt az embereknek. Ennek egyik része, hogy a zöldet újra rendbe hozzák, és szimbolikus lépésként feltépik a műfüvet.

Közölte, a kerületi önkormányzat a Főkerttől megrendelt egy, az Andrássy úti faültetésre és növényvédelemre vonatkozó tanulmányt.

Temesvári Szilvia arról beszélt, hogy Terézváros zöldítésének egy ikonikus állomásához érkeztek, elkezdik műanyagmentesíteni az Andrássy utat. Mint mondta, a kerület előző, fideszes vezetése a főváros akkori vezetésével együtt hagyta, hogy a műfű alatt a fák gyökerei szétrohadjanak.

mti

Jeon Sang-O képe a Pixabay -en.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .