Már online is adományozhatunk tartós élelmiszert a Tescónál

0

Idén sem marad el a karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtés az áruházakban.

A rendkívüli körülmények ellenére sem marad el a Magyar Élelmiszerbank Egyesület javára szervezett hagyományos karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtés a Tescókban, hiszen az adományokra nagyobb szükség van, mint valaha. A vásárlók és a munkatársak biztonságának védelme érdekében azonban a szokásos, 3 napos hétvégi áruházi jótékonysági akció mellett idén először online is lehet élelmiszert adományozni, illetve az áruházakban két héten át lehet leadni az adományokat.

Az advent és a karácsony különösen nehéz időszak a rászorulók életében, ráadásul idén az egyre súlyosbodó járványhelyzet és annak gazdasági hatásai miatt még többen kerültek nehéz helyzetbe. A Tesco számára fontos, hogy támogassa azokat, akiknek szüksége van rá, így idén is részt vesz a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő kampányában. Az akció keretében az áruházlánc vásárlói országosan közel 150 Tesco áruházban adhatják le adományaikat november 27. és december 9. között. A kampányidőszak első hétvégéjén, november 27. és 29. között az Élelmiszerbank önkéntesei veszik át a felajánlott élelmiszereket, míg az ezt követő időszakban, a nyári élelmiszergyűjtő kampányhoz hasonlóan, a kasszasoron kívül elhelyezett gyűjtőpontokon helyezhetik el ezeket a vásárlók. A gyűjtéssel kapcsolatos további részletek megtalálhatók a Tesco weboldalán.

Az áruházlánc azokra is gondolt, akik szívesen jótékonykodnának, azonban egészségügyi és biztonsági okokból nem szeretnének személyesen elmenni az áruházakba. Idén először november 19. és december 9. között online adományozásra is van lehetőség a Tesco Online Szolgáltatásának felületén. A vásárlók itt 3 különböző adománycsomagot vásárolhatnak meg virtuálisan a rászorulók javára. Az online kampány végén a Tesco az internetes adományoknak megfelelő értékű, az Élelmiszerbank által jelzett szükségleteknek megfelelő tartalmú termékcsomagot állít össze a rászorulók javára.

Természetesen az áruházlánc nemcsak vásárlóit biztatja adományozásra, a november 27. és 29. között a Tesco áruházakban felajánlott élelmiszerek értékének 20 százalékával maga is hozzájárul a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkájához pénzadomány formájában. A vállalat ráadásul szállító partnereit is az Élelmiszerbank támogatására biztatja, és arra kéri őket, maguk is ajánljanak fel adományokat az Egyesület és támogatottjai javára.

„Az idei év mindannyiunk számára nehéz volt, de tudjuk, hogy sok családot különösen komolyan érintett. Nekik szeretnénk stratégiai partnerünkön, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen és partnerszervezetein keresztül karácsonykor extra segítséget nyújtani. Hisszük, hogy minden segítség, legyen bármilyen apró, akár csak egy tábla csoki, egy üveg lekvár vagy egy csomag tészta, szebbé teheti embertársaink ünnepét. Bízom benne, hogy vásárlóink idén sem hagynak cserben minket és a korábbi évekhez hasonlóan jelentős élelmiszer- és pénzadománnyal segíthetjük az Egyesület munkáját”– mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

„Nagyon nagy segítség számunkra, hogy vannak olyan vállalati partnereink, akikre egész évben, állandóan számíthatunk – az egyik ilyen a Tesco. A tavasz óta fennálló, rendkívüli helyzetben már többször bizonyították, hogy munkatársaik és vásárlóik nem maradnak érzéketlenek a rászorulók problémái iránt. A tavaszi nagy értékű, több milliós termék felajánlásukat követően a nyári rendkívüli élelmiszergyűjtő akciójuk is nagy segítség volt a nehéz helyzetbe került családok támogatásában, nem is beszélve a fennakadás nélkül működő közös napi áruházi élelmiszermentő programunkról”– emelte ki a támogatások jelentőségét Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .