Zöldíts, támogass, és nyerj!

0

A Zöldítők és a Budapest Bike Maffia év végi virtuális összefogásra buzdítja az embereket és arra, hogy osszák meg párkányukat egymással, miközben ablakaikat egészséges és életet adó vitaminbombákkal teszik zöldebbé!

A Telekom fiataloknak szóló platformja, a MagentaKraft idén szeptemberben hirdette ki első KraftChallenge felhívásának eredményét, melyet Bajzák Anna nyert meg. A nyertes kezdeményezés a Zöldítők Balkonkertész képzése, ami a 2015-ben indult PlantTogether mozgalom továbbgondolása, egyfajta virtuális közösségi kert, amelynek már több ezer – szintén virtuális – parcellatulajdonosa van. A Zöldítők a balkonkertészek mellett már a szobanövény-rajongókat is várják online előadásokkal és képzésekkel. A karácsonyi időszak közeledtével pedig egy jótékonysági kezdeményezést indítottak útjára: a csíráztatás népszerűsítésével párkányzöldítő rekordkísérletet szerveznek.

A Budapest Bike Maffia #save2020 kampányához csatlakozott ezzel a Zöldítők. Egy óriási társadalmi összefogás keretében december hónapban vitamingazdag zöldségekkel kiegészített szendvics vacsora csomagokat fognak a Bike Maffia önkéntesei napi szinten kiosztani a mélyszegénységben élőknek.

A kezdeményezéshez Farkas Zsuzsanna dietetikus is csatlakozott, aki a praktikus csíráztatásitanácsokat egészíti ki a legfontosabb táplálkozási tudnivalókkal.

A kampány december 13 és 28 között zajlik.  A közösségi médiában zajló esemény résztvevői a legolcsóbb és legkörnyezetkímélőbb csíráztatáshoz jutnak közelebb a tapasztalatokon alapuló posztokon keresztül.

Az eredeti terv alapján az otthon nevelt csírák valóban a Budapest Bike Maffia által kiosztott szendvicsekbe kerültek volna, ám a vírushelyzetre való tekintettel a kezdeményezés teljesen virtuálisan fog zajlani. A szervezők így azt kérik, a csíráztatási tippekért cserébe a résztvevők egy vacsora árával támogassák a Budapest Bike Maffia évmentő szendvicsgyűjtését.

A csíráztatásról posztolók között december 31-én számos nyeremény mellett, tiszteletjegyeket sorsolnak ki a balkonkertész képzésre és a virtuális közösségi kertbe is.

További részletek:

https://www.facebook.com/events/428225178562064

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .