Szabálytalanul kihelyezett csapdába szorult egy egerészölyv

0

Szabálytalanul kihelyezett csapdába szorult és súlyosan megsérült a Heves megyei Kápolna mellett egy egerészölyv, amelynek gyógyulása hosszú folyamat lesz – közölte a Madárkórház Alapítvány az MTI-vel.

Mint írják, hétfőn este az alapítvány nagyrédei önkéntes madármentőjéhez, Nagy Attilához érkezett a bejelentés, miszerint Kápolna mellett az erdőben egy egerészölyvet találtak csapdába szorulva. A csapda rögzítve volt, a bejelentők pedig többszöri próbálkozás ellenére sem tudták kiszabadítani a madarat.

Az erős éjjeli talajmenti fagy miatt a madár reggelre elpusztult volna, ha nem kap azonnali segítséget. A szakember azonnal a helyszínre sietett, kiszabadította a madarat. Otthonában stabilizálta az állapotát, majd másnap reggel elszállította hortobágyi madárkórházba.

A kommüniké emlékeztet arra, hogy a védett madár szárnyára csapódott a fűrészfogakkal ellátott vas. Az egerészölyv ugyan túlélte a balesetet, de mindkét szárnya megsérült. Bal kéztőcsontjai szilánkosan törtek, valamint a csapda fogai a jobb és a bal szárnyon mind a bőrt, mind pedig az izmokat roncsolták. Az állat műtétje komplikált és hosszú lesz, ennek ellenére azonban esély mutatkozik a felépülésére.

A szabálytalanul kihelyezett csapda ügyében az alapítvány az illetékes hatóságokhoz fordul – áll az összegzésben.

mti

Lubos Houska képe a Pixabay -en.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .