Napelempark épül a Veszprém megyei Öskün

0

Napelempark épül a Veszprém megyei Öskün, a 20 hektáron létrejövő beruházás mintegy 4 milliárd forintba kerül – közölte Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke az alapkőletétel alkalmából tartott sajtótájékoztatón Öskün.

Az elnök elmondta, hogy a 10 megawatt teljesítményű napelempark április végére készül el, és 5500 család éves energiaellátását fedezi 25 éven keresztül.
A beruházás összegét saját forrásból biztosítják a befektetők.
2030-ra országosan 7 ezer megawatt napelemes kapacitás épül majd ki, ebből 2 ezer megawatt kapacitás telepítése már az elmúlt évben megtörtént. Az ipari felhasználok mellet egyre nő a lakossági felhasználók száma, mintegy 85 ezer háztartásban használnak napelemmel termelt energiát – tette hozzá.
Ángyán Tamás, Öskü független polgármestere elmondta, hogy 6 évvel ezelőtt alkották meg a település gazdasági programját, amely azt célozta, hogy ösztönözzék a vállalkozók letelepedését. Ennek jegyében kezdték meg a napelempark tervezését 2017-ben. A beruházás négy új munkahelyet teremt – tette hozzá.
Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte: a kormány kiemelten kezeli a napelemparkhoz hasonló, környezettudatos fejlesztéseket, melyek egyúttal munkahelyeket is teremtenek.

mti

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .