A szállásunkat is bepakolhatjuk a bőröndbe, az új trendnek köszönhetően

0

A világ zajától elvonulni vágyók körében évről-évre nő a faházak, erdei kunyhók, eldugott panziók népszerűsége. Ahogy felértékelődtek a csend és a békés, egyszerű környezet adta örömök, egyre többen választják a várostól távolabb eső szálláshelyeket nem csak egy pár napos feltöltődés, de akár hosszabb nyaralások helyszínéül is. A természetközeli szálláslehetőségek egyre növekvő táborába tartoznak a mobilházak is. Az új trend hatalmasat robbant az elmúlt pár évben globális szinten.

Új lehetőséggel bővült a paletta a digitális nomádok, természetimádók és minden olyan ember számára, akik vágynak az egyszerűbb életre, de mégsem szeretnének lemondani otthonuk megszokott kényelméről. Az akár egész évben használható mobil szálláshelyek adta lehetőségként szolgálnak, akár családi kirándulásra indulunk, romantikus utazásra készülünk vagy a kreatív munkát segítő inspirációgyűjtéshez keressük a megfelelő helyszínt akár hosszabb távon. A mobilházak térhódításának köszönhetően az idilli szállásokat, melyek után mindig vágyakozunk, de csak pár napos használatra kaphattunk meg, most meg is vásárolhatjuk.

Ezeknek a különleges házaknak az egyedisége azonban a sokszínűségük mellett – a nevükből is adódóan – mobilitásukban rejlik. Megjelenésük előtt nem is álmodhattunk arról, hogy szeretett otthonunkat bármilyen formában magunkkal vihessük, ha nyaralni, utazni indulunk. Akik évente ellátogatnak saját nyaralójukba, egy idő után ugyanúgy vágynak a környezetváltozásra, és inkább befizetnek egy másik szálláshelyre. A mobilház-tulajdonosok ezzel szemben magukkal vihetik álomnyaralójukat, hogy változatos helyszíneken is élvezhessék megszokott, otthonos környezetüket, amely, bárhol is találják meg a vágyott környezetet, idomul az azt körülvevő térhez.

Ez a fenntartható, energiatakarékos megoldás kedvez azoknak is, akik irodájukat szeretnék berendezni egy karnyújtásnyira a természettől. A négyévszakos házak akár teljesen felszerelve, és bútorozva is beszerezhetőek.

A tulajdonosoknak hatalmas szabadságot ad, hogy a mobilházuk telepítéséhez mindössze az elhatározásuk szükséges. „A mobilházak adta életérzés nem hasonlítható máshoz. A mobilházak nyújtotta megoldás az egyik legfenntarthatóbb, környezetkímélő módszer, ami lehetővé teszi egy komplett, mozgatható nyaraló működtetését télen-nyáron, az energiatakarékosságról nem is beszélve. A házak építési engedély nélkül is telepíthetőek, ami hatalmas szabadságot nyújt a tulajdonosoknak” – nyilatkozta az új trendről Kaposvári Péter, az Atlantic Mobilházak ügyvezető igazgatója.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .