Néhány éven belül a Tisza vize élteti a Nagyerdőt

0

Hamarosan megkezdődik a Debrecen vízutánpótlását biztosító Civaqua program első ütemének megvalósítása, aminek eredményeként néhány év múlva a Tisza vize élteti majd a Nagyerdőt – jelezte a cívisváros polgármestere a nagyerdei állatkertben.

Papp László (Fidesz-KDNP) a helyszínre utalva kiemelte: az ország első vidéki állatkertjének Magyarország első természetvédelmi területe, a Nagyerdő ad otthont. Jelenleg 17 hektáron mutatják be öt földrész 170 fajának mintegy 900 egyedét – tette hozzá.
A polgármester reményét fejezte ki, hogy mielőbb eléri a négymilliót a koronavírus-vakcinával beoltottak száma, és akkor ismét megnyithatja kapuit az állatkert.
Papp László utalt arra, hogy a dinamikus urbanizációs és gazdasági fejlődés mellett az önkormányzat számára kiemelten fontos a fenntarthatóság, amelynek elemeit a zöld város programban rögzítették.
Örömmel nyugtázta, hogy a programhoz elsőként csatlakozott az állatkertet és vidámparkot működtető kultúrpark: bevezették a szelektív hulladékgyűjtést és kitiltották a területről az egyszer használatos műanyageszközöket.
Vállalták azt is, hogy 2030-ig teljes járműparkjukat elektromos hajtásúra cserélik. E törekvés jegyében egy új plug-in hibrid – az állatok szállítására alkalmas – gépkocsit adott át Nagy Gergely Sándor igazgatónak.
A park vezetője egyebek között arról beszélt, hogy a november 11-től zárva tartó állatkert dolgozói és lakói is várják már a nyitást. Azt tapasztalták, hogy az állatok érdeklődőbbek, kíváncsibbak lettek, jobban felfigyelnek arra, hogy valaki közelít feléjük, vagyis várják a látogatók megjelenését.

mti

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .