Megvannak a 2021/2022-es Zöld Megoldás-pályázat nyertesei

0

 

A Duna-Dráva Cement Kft. évtizedek óta elkötelezett híve és fő támogatója a természeti értékek védelmének, és egy fenntarthatóbb életforma kialakításának. A vállalat több mint egy évtizede támogatja a környezettudatos kezdeményezések megvalósulását a Zöld Megoldás-pályázat keretében. 2022-ben további 7 projekttel növelik a támogatottak számát.

A Beremendi Cementgyár környezetében élő közösségek zöld kezdeményezéseit ebben az évben 3 millió forinttal, a pécsi kisrégió pályázóját pedig 1,5 millió forinttal támogatja a DDC. A Váci Cementgyár térségéből beérkezett nyertes pályázatok megvalósulásához közel 3 millió forinttal járul hozzá az építőanyag-ipari vállalat.

A Bírálóbizottságoknak 2022-ben összesen 19 pályamunka közül kellett kiválasztania a legjobbakat. Azokat, akik újszerű ötletekkel, a fenntarthatóságot és környezettudatosságot megcélozva készítették el a pályázatukat.

Ismerkedés a természettel

A Kisvác-Középvárosi Óvoda egy külső interaktív foglalkozó sarok létrehozását tűzte ki célul. Egy olyan helyszínt, ahol az óvodába járó gyermekek megtanulhatják, hogyan védjék a környezetet.

A Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola és az Azonos Esélyekért Alapítvány szervezésében megálmodott „Napozzunk” projekt célja az intézményben működő napelemes rendszer fizikai bemutatása, a gyakorlati hasznosulás ismertetése a gyerekekkel és szüleikkel egyaránt.

„Csend a zajban”. A Váci Juhász Gyula Általános Iskola ezzel a projekttel indult és nyert a pályázaton. Céljuk egy kiskert létrehozása, amely nem csupán veteményesként szolgálna, hanem az iskolába járó minden kisiskolás megismerheti és megfigyelheti, gondozhatja a növényeket, ezáltal növelve a felelősségvállalás készségét.

Megéri többször pályázni

A Déli ASzC Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium “Körforgás a zöldben” elnevezésű pályázatával az öt évvel ezelőtti parkátalakítást folytatja. Kiegészítik a területet fűszerkerttel, valamint ehhez kapcsolódóan hasznos ízeltlábúakat és rovarokat telepítenek a madárbarát park létrehozása mellett.

A „Fenntartható és ehető óvodaudvar” elképzeléssel a Nagyharsányi Óvoda a tavaly megvalósult projektet kívánja befejezni. A polikarbonát melegházat téliesítik az elképzelésüknek megfelelően, hogy egész évben, így télen is friss zöldség kerülhessen a gyerekek asztalára.

 

A Szavai Óvoda „Le a cipővel!” pályázatával a környezettudatos életet kívánja megalapozni, és ezzel együtt a gyermekek mozgás- és egészségfejlesztését. A pályázó néhány évvel ezelőtt sikeresen indult és nyert a DDC környezetvédelmi pályázatán.

A Pécs vonzáskörzetében nyertesként kihirdetett Orfűi Fekete István Óvoda és Konyha “Ismerd meg lakóhelyed szépségeit – orfűi felfedezőmanók központja” elnevezésű pályázatával egy zárt, szabadtéri foglalkoztatót tervez kialakítani az interaktív oktatás, felfedezések, kísérletek és játékok reményében.

 

A DDC Zöld Megoldás-pályázat keretében az elmúlt évek során eddig összesen 53 projekt valósult meg mintegy 74 millió forintból. Az idén megvalósuló 7 pályázattal pedig tovább növelik a támogatottak számát.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .