EP-választás – LMP: a klímabűnözés a legnagyobb korrupció

0

Az LMP a klímabűnözést tartja a legnagyobb korrupciónak; az Európai Parlamentben (EP) azért fognak küzdeni, hogy ne “a szennyező nagyvállalatok” irányítsák az uniós döntéshozatalt a lobbistáikon keresztül – mondta Vágó Gábor EP-listavezető hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az unió súlyos kihívások előtt áll, amelyekre jelenleg még adható érdemi válasz, öt év múlva azonban már késő lesz – mondta az ellenzéki politikus. Kifejtette: “fontos a korrupció témája itthon is, de a legkorruptabb emberek és a legkorruptabb intézmények azok a klímabűnözők, akik nemcsak a pénzünket lopják el, de a tiszta levegőnket, az egészséges környezetünket és a jövőnket is”.
Hangsúlyozta: a klímaváltozás kérdését az uniós polgárok a második legfontosabb ügynek tartják. Az LMP már tíz éve foglalkozik a kérdéssel, míg a többi ellenzéki párt csak ebben a választási kampányban “ébredt fel” – tette hozzá.
A politikus kérdést kapott arról, hogy az LMP mindössze 70 delegáltat küld az EP-választás több mint 10 ezer magyarországi szavazókörébe. Vágó Gábor azt mondta: addig nem lehetnek elégedettek, amíg nincs minden szavazókörben delegáltjuk, de az ellenzéki pártok koordinációja biztosítja, hogy ellenőrizhessék a választások tisztaságát.

mti

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .