„Víz az élet” környezetvédelmi konferencia a tatabányai Edutus Egyetemen

0

A Tatabányai Rotary Club elkötelezett a környezetvédelem fontosságának hangsúlyozásában, a környezettudatos magatartás terjesztésében és az élhető jövő érdekében meglévő természeti kincseink megóvásában.

Ezt szem előtt tartva döntött a „Víz az élet” konferencia megrendezéséről, amelynek célközönsége a középiskolás fiatalok.
A fiatalok általában nagyon nyitottak a környezetvédelemi témákra, érdekli őket, milyen jövő vár rájuk, és mit tudnak tenni, hogy élhető maradjon a Föld, illetve a közvetlen környezetük. A konferencia szervezőinek meggyőződése szerint sokukban felébreszthető az igény, hogy elmélyültebben foglalkozzanak e területtel, sőt ösztönözhetőek, hogy ezen a területen tanuljanak tovább.
Az előadások témáját, nem titkoltan úgy határozták meg, hogy felkeltsék a fiatalok érdeklődését a víztudományok iránt. Az előadások széles kört fednek le, a gyakorlati víztisztítástól kezdve, az ipari talajvízvédelmen át egészen addig, hogyan lehet egy mesterséges tavat létrehozni és „működtetni” úgy, hogy minden résztvevő érdekének eleget tegyenek, beleértve természetesen a vízimadarakat is.
A rendezvény előadói között található az ÉDV Zrt. szolgáltatás-környezetvédelemi főmunkatársa, Fail Boglárka, az Által-ér Szövetség szakmai igazgatója, Musicz László, a WWF Magyarország Alapítvány projektvezetője, Samu Andrea, az Envirotis Holding Zrt. két munkatársa, Csaba Attila stratégiai tanácsadó és Tóth Lajos környezetvédelmi vezető, és a Suez Kft. vezető technológusa, dr. Pólik András.
A diákok is lehetőséget kapnak a konferencián a szereplésre, „A környezetvédelem kihívásai és megoldási javaslatok” témában tartanak előadást.
A konferenciát a Rotary Club a támogatóitól beérkező hozzájárulásokból rendezi meg. A fennmaradó összegből a klub egy nyári – szintén környezetvédelmi – gyerektábor költségeit is tudja majd fedezni.
Időpont: 2019. május 23. 14:00–17:00
Helyszín: Edutus Egyetem, 2800 Tatabánya, Stúdium tér 1. „A” épület
A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációs email cím: elnok@rotarytatabanya.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .