Akár százharminc százalékkal több forráshoz juthatnak az erdőt telepítő gazdák

0

Akár százharminc százalékkal több forráshoz juthatnak az erdőt telepítő gazdák az erdőtelepítések támogatásának növelésével – közölte az agrárminiszter az M1 aktuális csatornán.

Nagy István azt mondta, a jövedelempótló egy hektáronkénti 172 eurós támogatást 432 euróra, az igénybevétel időtartamát pedig minden fafaj esetében 12 évre emelték.
A gazdák a jövőben az egyes fafajok telepítése után is jelentősen több támogatást – az akác telepítése után például 1,2-1,3 millió helyett mintegy 3 millió forintot – kapnak – tette hozzá.
A támogatások emelésének célja az erdőtelepítési kedv növelése, az erdőtelepítés ugyanis az egyik legjobb válasz a klímaváltozásra – hangsúlyozta.
Az agrárminiszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, az agrárium a digitalizációval “megérkezett a XXI. századba”. A környezettudatos, fenntartható működést biztosító technológia társadalmi elvárás, és a fiataloknak is vonzóvá teszi a szektort – fűzte hozzá.

mti

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .