Az erdők minőségi megújítása is fontos része az Országfásítási Programnak

0

Az erdők mennyiségi növelése mellett minőségi megújításuk is fontos része az elindított Országfásítási programnak – közölte Nagy István agrárminiszter az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a most kezdődő ültetési szezonban az állami erdőgazdaságok saját területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek.

Az éghajlatváltozás következtében feltétlenül növelni kell az erdősítési programokat új, a megváltozott viszonyokhoz alkalmazkodó fafajták telepítésével is.
Elmondta: az Agrárminisztérium államtitkárai a következő napokban 86 településre látogatnak el annak érdekében, hogy kezdődjön el a fásítási folyamat.

Nagy István emlékeztetett, hogy a Vidékfejlesztési Program módosításában az erdőtelepítési támogatásokat 80-130 százalékkal növelték meg, amely kifejezetten a magán földtulajdonosoknak jelentett nagy előnyt, mivel megduplázták a számukra egy hektár erdő telepítéséhez adható támogatásokat.

mti

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .