Magyarország továbbra is támogatja a FAO célkitűzéseit

0

Magyarország kész folytatni az eddigi sikeres együttműködést a ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetével (FAO) és annak budapesti hivatalaival a szervezet céljainak elérése érdekében, így az agrártárca folytatja a megkezdett projektek finanszírozását, valamint továbbiak támogatását is tervezi – mondta Nagy István agrárminiszter, a FAO új főigazgatójával, Qu Dongyu-val folytatott tárgyalásán Rómában.

Nagy István – az agrártárca közleménye szerint – ismertette, hogy az elmúlt évtizedben Magyarország nemzetközi fejlesztési tevékenysége és a FAO munkája szorosan összefonódott. Magyarország egyetért a FAO főbb célkitűzéseivel és továbbra is elkötelezett a szervezet munkájának támogatása mellett.

A 2007-ben kötött megállapodás keretében Magyarország erőforrásaihoz mérten igyekszik hozzájárulni a fejlődő országok élelmezésbiztonságának megteremtéséhez és otthont ad a FAO Európai és Közép-Ázsiai Regionális Hivatalának, valamint Szolgáltató Központjának is.
Az ENSZ irodák köre folyamatosan bővül, mára már több ENSZ szervezet is Budapestre helyezte regionális székhelyét vagy szolgáltató központját.

Az együttműködés továbbfejlesztésének lehetőségeiről a tárcavezető római látogatása során megbeszélést folytatott Gilbert Fossoun Houngbóval, az ENSZ Mezőgazdasági Fejlesztési Alap (IFAD) elnökével is.

Nagy István kiemelte, Magyarország célja, hogy a fejlődő országokban, így az afrikai kontinensen is helybe, oda vigye a segítséget az agráriumban, ahol szükség van rá. Az ország így a gazdák szaktudásának gyarapításán és gazdaságaik fejlesztésén keresztül hozzájárul az élelmezésbiztonság javításához is.

A megbeszélés során szó esett a magyar hozzájárulás célzott, Ugandában történő felhasználásáról is – írta az AM.

mti

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .