Kihirdették az Ökocímke – környezetbarát termék verseny győztesét

0

Nagy sikerrel zárult az “Ökocímke – környezetbarát termék” középiskolás verseny, három különdíjat is kiosztottak a szervezők – közölte az Agrárminisztérium (AM) az MTI-vel.

Közleményük szerint az agrártárca kezdeményezésére és támogatásával az őszi tanévkezdéskor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan Tanszéke a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. (HOI) szakmai és technikai támogatásával versenyt indított középiskolás diákokból álló csapatoknak “Ökocímke – környezetbarát termék” témakörben.

Az volt a cél, hogy a diákok megismerjék a környezetbarát termékeket és a környezettudatos szokásokat, valamint elsajátítsák a fenntarthatóság szemléletét.

A verseny online regisztrációval, valamint távmunkában kidolgozható és feltölthető versenyfeladatokkal indult, így annak lebonyolítását a koronavírus-járvány nem korlátozta. A kétfordulós próbatételre 75 iskolai csapat jelentkezett az ország minden részéről.

A végső vetélkedésre decemberben került sor online platformon. Az első forduló összesített pontszámai alapján a legjobb 11 csapat került az online döntőbe. A versenyen felkészült és elkötelezett csapatok színvonalas prezentációkat adtak elő.

Első helyen végzett a Szent László Általános Művelődési Központ csapata, második lett a Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum küldöttsége, a dobogó harmadik fokára pedig a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium versenyzői állhattak fel. A Kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium, a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és a Győri SZC Baross Gábor Közgazdasági Technikum tanulói különdíjban részesültek.

Az elismerések között tárgyi nyeremény, könyvjutalom, szakmai rendezvényen való részvételi lehetőség és egy Magyarországon egyedülálló karbonsemleges autóipari tesztpálya látogatása is szerepel.

A szervező és lebonyolító szervezetek szándéka szerint a jutalmak átadására (a pandémia elmúltával) személyes részvételű, szakmai nappal egybekötött díjátadón kerül sor – írta az AM.

mti

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .