Az Egyesült Államok visszalép a párizsi egyezménybe

0

Az LMP gratulál Joe Biden és Kamala Harris beiktatásához, és üdvözli, hogy az Egyesült Államok visszalép a párizsi klímaegyezménybe – olvasható a párt két társelnökének szerdai közleményében.

“Az Amerikai Egyesült Államokban új időszámítás kezdődik, az LMP – Magyarország Zöld Pártja pedig reméli, hogy 2022-ben ez így lesz Magyarországon is” – írta Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté az Egyesült Államok 46. elnökének beiktatása napján.
Azt írták, Joe Biden több tucat rendeletet szándékozik kiadni a beiktatását követő tíz napban. Ezen fontos és egyben szimbolikus döntések közül is az egyik legfontosabb, hogy Washington vissza akar lépni a párizsi klímaegyezmény aláírói közé – értékeltek, hozzátéve: a lépés kiemelkedő jelentőséggel bír az egész világ számára.
A két társelnök szerint mindez azt jelzi, hogy Amerika aktívan fog küzdeni az éghajlatváltozás megfékezéséért és a biológiai sokszínűség megőrzéséért.
Ez pedig az LMP számára is azt mutatja, hogy a párt jó úton jár, amikor a zöld gondolkodást helyezi a középpontba.

mti

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .