Minden elsős hallgatója után fát ültet a Soproni Egyetem

0

Minden évben, a tanulmányaikat ősszel megkezdő valamennyi elsős hallgatója után egy-egy facsemetét ültet el a Soproni Egyetem (SOE), elsősorban Sopronban és a város környékén – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Ezen felül a tanulmányaikat megkezdő évfolyamok is saját fát fognak ültetni az egyetem vagy a város frekventált területein.
A kezdeményezés révén évente több mint ezer fát ültetnek majd el a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. segítségével, így néhány év múlva az erdővel borított területek nagysága növekszik hazánkban – írták.
A faültetési program összhangban van az Agrárminisztérium által 2019-ben indított Országfásítási programmal.
A Soproni Egyetem elkötelezett a fenntartható, környezetbarát működés mellett, amely az egyetem négy karán a kutatásokban és az oktatott tantárgyakban is nagy hangsúlyt kap.
Az erdőterületek bővítése kiemelten fontos a klímaváltozás elleni küzdelemben, a fásítás a világon a leghatékonyabb, ember által véghezvihető szén-dioxid-megkötő tevékenység – áll a közleményben, amelyben arra is emlékeztetnek, hogy a SOE idén felkerült a legzöldebb, környezettudatos egyetemek világranglistájára, a Green Metric rangsorba.
A közlemény idézi Tóth Bálintot, az egyetem hallgatói önkormányzatának elnökét, aki szerint a programmal nem csak a zöldterületek növeléséhez járulnak hozzá, hanem hűek maradnak az egyetem értékrendjéhez is.

mti

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .