Újabb elektromos töltőkkel bővült a MOL Plugee hálózata

0

A MOL 14 elektromos töltővel bővítette hazai töltőhálózatát. A vállalat immár 71 elektromos töltőt üzemeltet országszerte, amelyből 7 gyors-, 58 nagyteljesítményű villám-, és 6 ultragyors töltő, vagyis döntő többségük mindössze fél óra alatt képes menetkészre feltölteni egy átlagos elektromos autó akkumulátorait. A töltők egyszerű és gyors használatára kifejlesztett MOL Plugee alkalmazásnak már csaknem 5000, applikáción keresztül töltő felhasználója van a tavalyi indulás óta.

 

A MOL a NEXT-E projekt részeként az elmúlt hetekben a legforgalmasabb autópályák mentén telepített elektromos töltőket, így az M1-M7 bevezető szakaszán a budaörsi töltőállomásán, az M1-es autópálya mentén, a mosonmagyaróvári jobb oldali pihenőhelyen, az M3-as autópályán a Rekettyés pihenőhely mindkét oldalán, az M5-ös autópálya két oldalán Kecskemétnél és Szatymaznál, az M7-es autópályán a balatonlellei pihenőhely mindkét oldalán, Fülénél szintén mindkét oldalon, valamint Budaörsön a Garibaldi utcában és a Balatonkeresztúron lévő MOL töltőállomáson. Balatonlellénél mindkét oldalon, Mosonmagyaróvárnál pedig a jobboldalon telepítettek ultragyors töltőket, míg a többi helyszínen multisztenderd nagyteljesítményű (AC+DC) villámtöltőket találhatnak az e-autósok.

 

A MOL elektromos töltőhálózata 2012 óta folyamatosan bővül, a vállalat jelenleg 71 elektromos töltőt üzemeltet országszerte. Emellett a MOL konzorciumi partnereivel közösen 6 országon (Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Magyarország és Románia) átívelő, régiós hálózatot hoz létre az Európai Unió által támogatott NEXT-E projekt keretében. A hamarosan lezáruló projekttel együtt a MOL és leányvállalatainak töltőállomásain már 161 elektromos töltő üzemel a régióban. 2021 végére további 12 elektromos töltőt telepít a vállalat a régióban.

 

„Hálózatunk 161 elektromos töltőből áll a régióban, amelyek nagy részét az Európai Unió támogatásával sikerült megvalósítanunk. A fejlesztések azonban a NEXT-E projekt lezárultával sem fejeződnek be, terveink szerint 2021 végére a régióban a töltőállomásaink 10%-án, nagyságrendileg 200 töltőállomáson lesz elektromos töltőnk” – mondta Tóth-Fekete Róbert, a MOL-csoport Alternative Fuels területének vezetője.

 

A MOL 2020 nyarán vezette be az elektromos töltők egyszerű és gyors használatára kifejlesztett MOL Plugee alkalmazást. Az applikáció kifejezetten népszerű az elektromos autó tulajdonosok körében, hiszen lehetővé tette azt a rég várt fizetési megoldást, amely figyelembe veszi az autók villamosenergia felvételi képességét, még inkább alkalmazkodva az elektromos autóval rendelkezők igényeihez. A MOL Plugee jelenleg már csaknem 5000 applikáción keresztül töltő felhasználóval rendelkezik.

 

További információ a MOL Plugee-ról és a NEXT-E projektről: https://molplugee.hu/hu  és http://next-e.eu/.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .