Utazási trendek a pandémia után 2021-ben

0

Az Airbnb közzétett egy riportot, melyben rávilágított, hogy 2021 a tartalmas utazások éve lesz, mivel a járvány továbbra is korlátokat jelent a tömeges turizmus terén, valamint az egész iparágat sújtja. A pandémiát követőn az első utazások során az emberek elsősorban a családjukkal és barátaikkal akarnak találkozni és közös emlékeket szerezni.

Az amerikai Airbnb-t használók körében végzett kutatásból kiderül, hogy az emberek 2021-ben készen állnak az utazásra. Az Airbnb legfontosabb prioritása a vendéglátó és vendég közösségünk, valamint a környezetükben élőknek a biztonsága.

Az Airbnb társalapítója és vezérigazgatója, Brian Chesky szerint „Amint az emberek biztonságban érzik magukat az utazás során, elkezdenek utazni. Azonban másként néz majd ki egy út, mint a járvány előtt. Az utazást az elszigeteltség és az elszakadás ellenszerének tekintik. Az emberek általában nem hiányolják a turisztikai látványosságokat, a zsúfolt reptéri buszokat, valamint a sorokat, illetve a turistákkal teli várókat. A tömegturizmus valójában csak az elszigeteltség egy másik formája – névtelen vagy, más utazókkal együtt sodródsz, és soha nem tapasztalod meg igazán a helyi közösségek életét és kultúráját. Az emberek most leginkább arra vágynak, amitől megfosztották őket, azaz ismét a családjukkal és barátaikkal tölteni értékes időt.”

A jelentés megállapítása alapján az Airbnb a következő utazási trendekre számít 2021-ben:

* Az üzleti utazások, mint azt már korábban is tudtuk, nem térnek vissza.
* Az emberek a közelbe szeretnének utazni, és autóval.
* Rugalmasak, hogy mikor és hova utazzanak.
* A távmunka és – tanulás sok embernek szabadságot ad, hogy eldöntse mikor utazzon.
* Az emberek olyan utazást szeretnének, amely megfizethető.
* Biztonságban kívánnak maradni.
* A fenntarthatóság az utazás szempontjából is a fő szempontok között szerepel.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .