A klímatudatosságért hirdettek fotó- és videópályázatot Balassagyarmat térségében

0

Általános és középiskolás tanulók számára írtak ki fotó- és videópályázatot három nyugat-nógrádi településen, a fiatalok klímatudatosságának erősítésére; a verseny meghirdetője Balassagyarmat, Ipolyszög és Patvarc önkormányzatainak konzorciuma, amely közösen dolgozik a térségi klímastratégián – tájékoztatta a konzorcium az MTI-t.

Mint írták, a Széchenyi 2020 program keretében 10,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítják meg a “Balassagyarmati térségi klímastratégia kidolgozása” című projektet, melyben kiemelt feladat a helyi lakosság, azon belül is a fiatalok szemléletformálása.
A projekt egyik részeleme egy helyi tanulmányi verseny, mely során a tanulók megismerkedhetnek az éghajlatváltozás hatásaival, a problémákkal, és megoldási javaslatokat kaphatnak úgynevezett jó gyakorlatok bemutatásával, amelyet saját életükben is hasznosítani tudnak a klímavédelem területén.
Ehhez kapcsolódóan fotó- és videópályázatot hirdettek “Mit tehetek én?” címmel. A pályamunkáknak egy fotó vagy rövid videó elkészítésével kell választ adniuk arra, hogy mit tehet a lakosság szűkebb környezetében a Föld vízkészletének megóvása és körültekintő felhasználása érdekében.
A pályázaton Balassagyarmat, Ipolyszög és Patvarc általános és középiskolás tanulói vehetnek részt február 28-án éjfélig, az eredményhirdetés és a nyertes pályamunkák bemutatása a Víz világnapján, március 22-én lesz. Mindkét kategóriában az első három helyezettet díjazzák.

mti

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .