Mintegy 65 százalékkal többen bicikliztek idén januárban Budapesten, mint egy évvel korábban

0

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) négy, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 64,3 százalékkal nagyobb forgalmat mértek 2021 januárjában az előző év azonos hónapjához képest. A számlálók még soha nem mértek ennyi kerékpározót ezeken az útvonalakon – közölte a Magyar Kerékpárosklub az MTI-vel.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese a szervezet közleményében azt írta, hogy a legnagyobb, majdnem 80 százalékos emelkedés a Bem rakparton és a Weiss Manfréd úton volt januárban, de a Hungária körút és az Árpád híd bringaútján is jelentős a növekedés.
Az első, 2017 januárjában végzett mérési eredmények háromszorosát számolták idén januárban a Bem rakparton és mintegy kétszeresét a Csepelre vezető Weiss Manfréd úton és a Hungária körúton.
Az idei számok illeszkednek a 2020-as növekedési trendhez, amikor 15 százalékkal több kerékpározót mértek az előző évhez képest. A legnagyobb, 61 százalékos növekedés decemberben történt – tette hozzá.
A kerékpárosklub szerint azért is figyelemreméltó a növekedés, mert a kijárási korlátozások, az egyetemek, a vendéglátóhelyek bezárása és a nagyon sok munkahelyen bevezetett otthoni munkavégzés miatt kevesebben közlekedtek a fővárosban.
Egyre többen rájönnek, hogy a kerékpár télen is a legszabadabb, legmegbízhatóbb, legegészségesebb közlekedési eszköz – olvasható a közleményben.

mti

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Szólj hozzá!
Add meg a neved

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .